Din rulltrappslösning

I över 40 år har vi på JURK reparerat och renoverat rulltrappor. Idag omfattar verksamheten även svetsteknik och stålmontage.

Förstärkning av betongkonstruktion i garage

Jurk förstärker en betongkontruktion.
Jurk förstärker en betongkontruktion.

Detta har JURK gjort

Vid provtagning av betong i ett P-garage under senhösten 2014, konstaterades att det förelåg rasrisk på det 10 000 kvm stora garaget. Kommunen utfärdade omedelbart nyttjandeförbud och garaget utrymdes omgående. HSB Konsult anlitade en konstruktör som började rita på lösningar för att åtgärda garaget. Då vi arbetat länge ihop med både HSB Konsult och konstruktören involverades vi i ett tidigt skede. Den lösning som konstruktören kom fram till, att utföra förstärkning av betongkonstruktion med stålförstärkningar anses unik. 

Därför har den tilldragit sig stort intresse från både kommuner och BRF:r som äger liknande byggnader från samma tidsålder.

Vi förstärkte garagets kontreforer med Corteneplåt i 10 mm samt monterade upp 400 väggpelare som ska hjälpa till att bära TT kassetterna. Stora krav ställdes på dokumentation av montaget, svetslicenser och att certifierade produkter användes, då kommunen hade höga krav för att häva nyttjandeförbudet. Entreprenaden pågick i 14 månader och innefattade även demontering samt återmontering av ca 300 gallerburar för bilar (Troax-burar). Utförande entreprenad handlades upp som delad, med ett stort antal andra yrkeskategorier att ta hänsyn till. De tidsplaner som upprättades vid entreprenadstart stod fast,  trots ett mycket stort antal tillkommande arbeten.

 
 
 
Kontakt  

Vi använder cookies på vår hemsida för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Om du fortsätter så antar vi att du accepterar detta.