Din rulltrappslösning

I över 40 år har vi på JURK reparerat och renoverat rulltrappor. Idag omfattar verksamheten även svetsteknik och stålmontage.

byggnad med vita linjer.

Stålmontage   Projekt

Ring oss: 08-121 345 04

Ett axplock av JURK Stålmontages projekt

Vi är experter på stålmontage och stålkonstruktion. Vi erbjuder tillverkning av bärverksdelar och byggsatser i stål efter EN 1090 standard och levererar stålentreprenader av högsta kvalitet till professionella beställare.

Renovering av vallgossen

Renovering och ombyggnad av Vallgossen

På uppdrag av Serneke Bygg fick vi förtroendet att delta i ombyggnaden av gamla Sankt Görans Gymnasium som byggs om och renoveras för att bli studentbostäder. Byggnaden är kulturhistorisk och därför har all renovering utförts varsamt med likvärdigt smide som tidigare funnits i byggnaden.

pågående demontering av rulltrappor

Demontering av rulltrappor

Jurk Stålmontage utförde demontering av rulltrappor på H&M i Uppsala då butiken ska byggas om. Vi demonterade, lyfte ner och fraktade bort totalt 4 st rulltrappor. Nedlyften utfördes med för ändamålet specialbyggd lyftutrustning av utbildad och certifierad personal för att minimera risken för skador på person eller fastighet. Utförsel och vidaretransport utfördes nattetid eftersom butiken är belägen på en högtrafikerad gågata.

ett projekt inom Rivning av rulltrappor i Gallerian i Stockholm

Rivning av rulltrappor i Gallerian i Stockholm

Under våren och försommaren 2016 utförde vi demontering och rivning av rulltrappor på uppdrag av Skanska i Gallerian i Stockholm. Totalt demonterade och rev vi 9 st rulltrappor och 2 st rullband. Arbetet utfördes nattetid för att inte störa övrig entreprenad och minska risken för skador på tredje man.

projekt med flytt av rullband i köpcentrum.

Flytt av rullband i köpcentrum

Jurk Stålmontage utförde flytt av rullband i samband med en större renovering och ombyggnad av ett köpcentrum i Stockholm. Uppdraget innebar att flytta 2 st rullband vi huvudentrén för att skapa mer butiksytor. Vi demonterade och magasinerade rullbanden för att ca 6 månader senare lyfta upp och återmontera samma rullband fast nu i ett annat läge. Vi flyttade rullbanden ca 7 meter i sidled. Vi monterade upp bockryggar i stål som chassit vilar på, för att sedan montera glasbalustrader och handledare. Slutligen driftsatte vi rullbanden och uppdaterade dem för att klara dagens säkerhetskrav.

Ombyggnad av spårdepå i Saltsjöbaden, utfört av JURK Stålmontage

Ombyggnad av spårdepå i Saltsjöbaden

Under 2017-2018 utförde vi en ombyggnad av spårdepå i Saltsjöbaden på Uppdrag av BTH Bygg och SL.

När JURK byggde nya gångtrappor i Hötorget T-bana

Nya gångtrappor i Hötorget T-bana

I samband med utbyte av rulltrapporna ner till perrongen på Hötorget T-bana så tillverkade vi 2 st gångtrappor som monterades mellan rulltrapporna för att öka trafik kapaciteten.

pågående renovering av Stadsmuseet i Stockholm.

Renovering av Stadsmuseet i Stockholm

Bland annat byggde vi gallergrindar som är skapade i design Anno 1500 tal i renoveringen av Stadsmuseet i Stockholm.

Jurk genomförde konstruktion och montering av skärmtak

Konstruktion och montering av skärmtak

Vi utförde vi konstruktion och montering av skärmtak i stål och TRP 17 x 4,5 meter till Jula i Bromma Blocks. Taket är monterat i fasad med dragstag (Detan).

Projekt från när JURK monterade av gallerburar

Montering av gallerburar

Vi utför montage av gallerburar och om behov finns utför vi även demontering och modifiering när det gäller exempelvis garageburar för bilar.

Jurk genomförde konstruktionssmide för rulltrappor

Konstruktionssmide Rulltrappor

Konstruktionssmide är något vi, vid ett flertal tillfällen utfört för våra kunder. Kone, som detta projekt gällde, är marknadsledande på s.k. tunga rulltrappor, dvs. trappor i kollektivtrafik och liknande.

Pågående projekt med förstärkning av betongkonstruktion

Förstärkning av betongkonstruktion

Vid provtagning av betong i ett P-garage under senhösten 2014, konstaterades att det förelåg rasrisk på det 10 000 kvm stora garaget.

När JURK genomförde ny entrébyggnad till Infra City

Ny entrébyggnad till Infra City

Konstruktion och uppbyggnad av ny vidbyggd entrébyggnad i Infra City i Upplands Väsby.

Den nya trappan i stål till MIO Möbler

Butikstrappa i stål till MIO Möbler

Här har vi konstruerat och monterat en butikstrappa åt Mio.

”Vi drivs av ständig utveckling både internt och i samarbetet med våra kunder. Vi är ett tajt team som brinner för att leverera med hög kvalitet.”

- Martin Enström, Arbetsledare

Kontakt  

Vi använder cookies på vår hemsida för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Om du fortsätter så antar vi att du accepterar detta.